Oculus zamelt geld in voor Rift VR headset

Oculus is een klein bedrijf in Long Beach California. Het bedrijf is bezig met de ontwikkeling van een Virtual Reality headset voor games. Volgens Oculus is de Rift een heel bijzonder product: een game changer om maar een woordspeling te gebruiken. Om kits voor ontwikkelaars te produceren is het naar Kickstarter gestapt. Nu al hebben ze het geld binnen.

Er zijn natuurlijk meerdere VR-brillen / headsets op de markt. Het probleem met die modellen is volgens Oculus dat de field of view te beperkt is: 40 graden. De Rift heeft een blikveld van 110 graden, wat de beleving totaal anders maakt: veel echter. Ook is de vertraging te verwaarlozen, waardoor er een veel soepelere speelervaring ontstaat.

Om het product goed in de markt te krijgen, is er geld nodig. Geld om developer-versies van de headsets uit te sturen naar onder meer spelontwikkelaars. Alle grote jongens in de markt, denk aan Epic, Valve of Ubisoft, hebben al steun betuigt en zijn gewoon onder de indruk van het product. Oculus wil daarom graag door met de Rift. Ze hebben 250.000 dollar daarvoor nodig. Dat is nu al binnen via kickstarter

 

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Games

Tags: