Oculus werkt aan draadloze standalone vr-headset 'Santa Cruz'

De toekomst van virtual reality is draadloos, als het aan Oculus ligt. Het bedrijf werkt aan een standalone versie van zijn vr-headset, die de codenaam Santa Cruz draagt.

Facebook-baas Mark Zuckerberg onthult een prototype van de nieuwe bril op het Oculus Connect-event. De headset is niet afhankelijk van een pc of van een smartphone, de hardware zit in de bril verwerkt - vergelijkbaar met Intels Project Alloy.

Extra interessant is dat de bril geen externe sensoren nodig zou hebben voor 'room scale tracking'. Om je positie in een ruimte te bepalen, moet je normaliter verscheidene camera's in je kamer plaatsen. De HTC Vive is daar het bekendste voorbeeld van. 

Zonder camera's

Santa Cruz doet het zonder camera's, met een techniek die Oculus 'inside-out tracking' noemt. Het zorgt ervoor dat je niet alleen rond kan kijken in virtual reality, maar ook rond kunt lopen (en bijvoorbeeld bukken) in virtuele ruimtes. 

Facebook en Oculus zitten nog in een vroege ontwikkelfase met de bril. Wanneer de nieuwe vr-headset uitkomt en wat 'ie mag kosten, is dan ook nog (lang) niet bekend.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Virtual reality

Tags: oculus rift, vr