}
abonneren

Oculus stuurt eerste Rift-brillen op naar consumenten

Er is officieel geen weg terug meer voor Oculus: het bedrijf maakt bekend dat de eerste consumentenversies van Oculus Rift de deur uit zijn gegaan. Wie de virtual reality-bril als eersten hebben besteld, ontvangen 'm 28 maart.

Heb je nog geen bestelling geplaatst voor de Rift, dan moet je nog een poosje geduld hebben. Koop je er nu eentje op de site van Oculus, dan is de verwachte levertijd pas in juni.

Rift-gebruikers kunnen vanaf maandag onder andere terecht in Oculus Home, een virtuele woonkamer met daarin een zwevende interface. Hier kunnen onder meer virtual reality-games gekocht en gespeeld worden. Er zijn dertig verschillende titels beschikbaar.

Wat krijg je er bij?

In de doos zit niet alleen de bril, maar ook een Xbox One-controller, de benodigde kabels en de sensor die je bewegingen meet. Nog niet aanwezig: motion controllers. Die komen pas later dit jaar uit.

Oculus is daarmee de eerste ontwikkelaar die zijn premium-headset op de markt heeft gebracht. HTC levert zijn Vive-bril begin april uit, en Sony volgt in oktober pas met de PlayStation VR.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Virtual reality

Tags: Rift, Oculus

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI