abonneren

Oculus Rift toont 3D-kaart Nederland

Het Kadaster heeft een 3D-kaart gemaakt van Nederland. Die kan met de virtual reality-bril Oculus Rift worden bekeken. Deze kaart van Nederland werd donderdag gepresenteerd met behulp van de 3D-bril.

In het bijzijn van Minister Kamp van Economische Zaken werd getoond wat de vernieuwde weergave van de kaart allemaal met zich meebrengt. Zo is het met de 3D-kaart beter mogelijk om inzicht te krijgen in de openbare ruimte. Daarmee kunnen bijvoorbeeld overheidsorganisaties of bouwbedrijven beter inzicht krijgen in hoe hun werk er uiteindelijk uit komt te zien.

Het Kadaster heeft voor de realisatie van de kaart de samenwerking opgezocht met verschillende overheden, bedrijven en wetenschappers. De organisatie zet zich al jaren in voor de registratie van vastgoed. Het zorgt in samenwerking met overheden dat de geografische informatie van Nederland goed te raadplegen is en de nieuwe 3D-kaart valt binnen dit kader.

De 3D-kaart van Nederland zal op termijn beschikbaar worden als open data. Op basis van feedback hoopt het Kadaster de kaart vervolgens verder te kunnen ontwikkelen. 

Geschreven door: Dave Laaper op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: Kadaster, 3d kaart

Nieuws headlines

Laatste reactie