abonneren

Oculus-oprichter aangeklaagd wegens stelen ideeën

Palmer Luckey is als mede-oprichter van virtual reality-bedrijf Oculus aangeklaagd door Total Recall Technologies. Dat bedrijf beschuldigd Palmer er van vertrouwelijke informatie te hebben gestolen voor zijn eigen product, de Oculus Rift.

Luckey werkte in 2011 voor Total Recall Technologies. Daar hielp hij mee met de ontwikkeling van een soortgelijk virtual reality-product in de vorm van een helm. Maar in plaats van de feedback van zijn opdrachtgevers te gebruiken om de gadget mee te verbeteren, startte hij met die kennis een crowdfundingcampagne voor de Rift-bril. Tenminste, dat claimen de aanklagers nu.

Schadevergoeding

Total Recall zoekt daarom een schadevergoeding. Bedragen zijn daarbij niet bekendgemaakt. Oculus is inmiddels overgenomen door Facebook. Het sociale netwerk had 2 miljard dollar over voor de technologie. Naar verwachting komt de virtual reality-bril begin 2016 op de markt.

Ondertussen zijn er concurrerende brillen van onder meer Sony en Microsoft in ontwikkeling. Samsung heeft inmiddels Gear VR uitgebracht.

Bron: Reuters

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: VR