abonneren

Oculus maakt mobiele ontwikkel-kit beschikbaar

Oculus, de maker van de virtual realitybril Oculus Rift, heeft een software development kit voor mobiele ontwikkelaars uitgebracht. Daarmee kunnen developers aan de gang voor apparaten als de Samsung Gear VR, de headset die werkt met de Samsung Galaxy Note 4.
Oculus werkt nauw samen met Samsung om de Gear VR-headset te produceren. In tegenstelling tot de Oculus Rift hoeft de Gear VR niet op een computer te worden aangesloten, maar kun je je smartphone in het apparaat stoppen. Zo kun je via apps in een virtuele wereld terecht komen.

Die apps moeten wel ontwikkeld worden, bijvoorbeeld door een een goede besturing aan te kunnen hangen. Dat kunnen ontwikkelaars nu doen. De besturing van virtual reality-apps is erg lastig, wat fabrikanten al jaren parten speelt.

Oculus-films

Met de Oculus SDK kunnen ontwikkelaars onder andere aan de gang met diverse beeldinstellingen, maar ook met de broncode van Oculus Cinema, Oculus Photos en Oculus Videos, de apps waarmee je als Oculus-gebruiker films kunt kijken in virtual reality.

Interessant voor consumenten

Het heeft even geduurd voordat Oculus zijn app-platform openstelde voor ontwikkelaars, maar dat zat er wel al aan te komen. Aangezien de developers echter nu pas serieus aan de slag kunnen, zal het nog wel even duren voor we fatsoenlijke games kunnen spelen op Samsungs vr-headset.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: Samsung Gear VR, app, VR