abonneren

Oculus maakt eigen virtual reality-films

Oculus, de maker van de virtual reality-bril Rift, gaat zelf films produceren voor VR. De divisie krijgt de naam Oculus Story Studio mee.

Dat meldt The Verge, die sprak met betrokkenen binnen het project. De Oculus Story Studio presenteerde deze week op het Sundance Filmfestival zijn eerste filmervaring: ‘Lost’.

Lost

In de demo kun je rondlopen in een donker bos, waarbij er allerlei monsters op je afkomen. 'Lost' is meer een filmervaring dan een traditionele film. Hiermee legt Oculus meteen de nadruk op het meest revolutionaire element van de VR-films, namelijk dat deze per kijker verschilt. In plaats van een film van 2 uur die voor iedere kijker hetzelfde is, biedt Oculus 'een unieke kijkervaring per persoon' aan. De tijdsduur en gebeurtenissen in de film zijn afhankelijk van de acties van de kijker. Zo kan het voorkomen dat de film voor sommige mensen maar 3,5 minuut duurt en voor andere juist 10 minuten.

Technologie

Met de Oculus Story Studio wil Oculus filmmakers in Hollywood inspireren, vandaar ook de première van Lost op het Sundance Filmfestival, waar jaarlijks de top van Hollywood aanwezig is. CEO van Oculus, Brendan Iribe, geeft aan dat hij VR-films ziet als een geheel nieuw medium. ‘Als je er bij stilstaat dat dit pas het begin is van Story Studio gaat dit alleen nog maar mooier en mooier worden’.

Virtual reality-brillen zijn op dit moment nog maar amper beschikbaar voor consumenten, maar als ze er komen moeten er wel genoeg apps voor bestaan. Films die gebruik maken van de bewegingssensoren van de Rift kunnen daarom erg populair worden, als is het maken van zulke video's nog erg duur en moeilijk.

Geschreven door: Dave Laaper op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: oculus story studio, Sundance