abonneren

Nvidia's Shield Tablet opnieuw uitgebracht

Nvidia maakt bekend dat zijn Shield Tablet weer te koop is. De vorige lichting werd teruggeroepen uit de winkels, omdat bleek dat de onstabiele accu's brandgevaarlijk waren. De tablet is nu ook goedkoper.

De Shield Tablet is nu honderd euro goedkoper en heeft een prijskaartje van 199,99 euro. Daarvoor krijg je de wifi-versie met 16 GB aan interne opslagruimte. De 4G-variant met 32 GB opslag keert niet terug naar de winkelschappen.

Je kunt de tablet gebruiken als gewone Android-tablet, maar het apparaat is vooral geschikt voor gamers. Die kunnen er namelijk hun pc-games naartoe streamen, als ze ook een Nvidia-videokaart bezitten. De games besturen gaat via de Shield Controller, die los te koop is.

Accessoires en specificaties

Andere accessoires zijn er in de vorm van een cover en een stylus. De Shield Tablet draait uit de doos op Android 5.1.1, terwijl een upgrade naar 6.0 in de komende maanden wordt verwacht.

Qua specificaties kijk je naar een 8 inch ips-scherm met een resolutie van 1920 x 1200 pixels. De tablet wordt aangedreven door een 2,2 GHz Tegra K1-quadcore processor met geïntegreerde GPU en 2 GB RAM.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: Tablet, Nvidia Shield, Android