abonneren

nVidia wil testresultaten iPad 3 inzien

Apple heeft geclaimd dat de nieuwe chip in de iPad 3 fors sneller is dan de Tegra 3 van nVidia. Tot vier keer op grafisch gebied. nVidia wil nu de testresultaten inzien. Zij geloven er namelijk helemaal niets van.

De Tegra 3-chip van nVidia is een quad core processor met een krachtige gpu. Apple's A5X is een dual core met een quad core gpu-chip. De snelheid van het processordeel van de A5X is ongeveer gelijk aan de A5 (ongeveer 1GHz). Het gpu-deel kan sneller draaien dan die van de vorige generatie, maar dat blijft gissen. 

Tijdens de lancering van de nieuwe iPad heeft Apple een grafiek getoond die liet zien dat de nieuwe A5X vier keer zo snel is als de Tegra 3 van nVidia. 

Ken Brown, een woordvoerder van Nvidia, meldt (vrij ironisch) dat hij wellicht vereerd is met de vermelding van Apple, maar dat er absoluut geen bewijs is voor de claim van Apple. Hij wil dus gewoon harde bewijzen dat de A5X-CPU van de iPad 3 vier keer zo krachtig is als de Tegra 3.

Apple heeft tijdens de presentatie van de nieuwe tablet geen benchmarkprogramma's genoemd. En mede daardoor is nVidia wat sceptisch. Wie op dat gebied geen open kaart speel, kan gemakkelijk claims maken. Nvidia is daarom van plan om een iPad 3 op de kop te tikken, en het toestel op 16 maart naast een tablet met Tegra 3-chip aan grondige testen te onderwerpen.

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: