abonneren

nVidia werkt aan Microsoft Surface 2-tablet

Microsoft heeft in de afgelopen weken fors in de prijs van de Surface RT (en Surface Pro)-tablet gesneden en toegegeven dat het de vraag naar deze tablet schromelijk heeft overschat. Ondanks de uitspraken van onder meer Asus, dat Windows RT op sterven na dood is, lijkt Microsoft echter een nieuwe poging te willen wagen.

In tegenstelling tot de Surface Pro, die op Windows 8 Pro draait, draait de Surface RT op de beperkte Windows RT-distributie, ontwikkeld voor ARM-processoren. nVidia CEO Jen-Hsun Huang heeft openlijk toegegeven dat het met Microsoft aan een opvolger van de Surface RT werkt. Frappant is dat Huang eerder aangaf Windows RT een teleurstelling te vinden. De update naar Windows 8.1 en de nieuwe Outlook-client voor Windows RT geven Huang echter hoop. De nVidia-baas denkt dat de volgende Surface RT wél een groot succes gaat worden.

Ook doen de uitspraken van Huang vermoeden dat Microsoft aan meerdere versies van de Surface werkt. Zo zou Microsoft kijken naar andere schermformaten, zoals 7 en 8 inch, en andere processoren, zoals de Qualcomm Snapdragon 800. Wel is het nagenoeg zeker dat nVidia de primaire chipfabrikant blijft, met zijn Tegra system-on-a-chip. Microsoft zelf geeft geen commentaar op de uitspraken van Huang.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: tablets, Surface 2

Laatste reactie