abonneren

Nvidia Tegra 4 krijgt 72 grafische cores

De specificaties van de Nvidia Tegra 4 processor zijn uitgelekt via de website Chiphell. Deze volgende generatie processor voor smartphones en tablets zou 72 grafische cores krijgen, en is 10 keer zo snel als de wijdverspreide Tegra 2 generatie.

De Tegra 4, bekend onder de codenaam Wayne. De kloksnelheid van de chip is onbekend, maar volgens de uitgelekte specificaties van Chiphell wordt dezelfde cpu-architectuur gebruikt als bij de Tegra 3. Dit is een 4-plus-1-systeem met vier normale cores plus een extra core met een laag energieverbruik. Mogelijk is dit een Cortex-A15, meldt The Verge.

28nm
Met de extra core kan de batterijduur van de smartphone of tablet worden verlengd door deze in te zetten bij minder rekenintensieve taken. Zodra meer van de cpu wordt gevraagd, bijvoorbeeld bij het spelen van een game, worden de overige vier cores ingeschakeld. Het energieverbruik van de Tegra 4 wordt verder verlaagd doordat deze wordt gebakken op 28nm.

72 gpu cores
De chip biedt ondersteuning voor dual channel DDR3L geheugen, en voor 1440p video weergave in een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Nvidia is ook bekend om zijn grafische processors. Volgens de specificaties van Chiphell wordt de gpu sterk verbeterd. De Tegra 4 zal maar liefst 72 gpu cores bevatten, zes keer zoveel als de Tegra 3 en twintig keer zoveel als de Tegra 2 chip. Mogelijk zal de chip onder andere worden geplaatst in smartphones en tablets met Android en Windows RT.

De Tegra 4 biedt volgens de gegevens ondersteuning voor usb 3.0, maar informatie over geïntegreerde LTE 3G/4G mobiele netwerkfunctionaliteit ontbreekt. Voor de uiteindelijke specificaties is het wachten op de aankondiging van Nvidia. Deze wordt in de komende maanden verwacht, maar wanneer precies is niet bekend.

Bron: Mobile Geeks

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Processoren

Tags: smartphones, tablets, Tegra 4, Processoren

Nieuws headlines

Laatste reactie