Nvidia Shield TV krijgt upgrade naar Android 7.0

Nvidia brengt een update uit voor zijn Shield TV-mediaspeler. De Shield Experience Upgrade 5.0 brengt onder andere de firmware up-to-date naar Android 7.0.

De update brengt veel functies die standaard al onderdeel uitmaken van de vernieuwde Shield TV, die later dit jaar lanceert. Zo is er nu ondersteuning voor Amazon Video, de streamingdienst die sinds kort ook in Nederland beschikbaat is. Ook het streamen van games is op de schop gegaan, mede door een nieuwe interface. 

Games streamen

Het streamen van lokale games kan nu in 4K en met HDR. Daarnaast kan de Geforce Now-collectie worden gestreamd vanaf een computer met GTX 1080-videokaart. Deze dienst kost een tientje per maand. Hiermee zijn momenteel zo'n 150 titels te spelen. De streamingtechnologie van Nvidia zorgt ervoor dat je zelf geen krachtige gaming-pc in huis hoeft te hebben.

Upgrade

Later dit jaar komt een nieuw Shield TV-model uit. Die biedt al het bovenstaande, maar heeft daarnaast de Google Assistent ingebouwd. Dankzij integratie met SmartThings moet de mediaspeler nauw samenwerken met andere domotica. OP gebied van interne hardware zijn de modellen verder aan elkaar gelijk. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: streamen, mediabox, nvidia shield tv