nVidia maakt goedkope Android-tablets mogelijk

De Tegra-chips van nVidia zijn op dit moment al in veel tablets te vinden, maar het gaat hier zonder uitzondering om tablets in het hogere prijssegment. nVidia wil nu ook het goedkope segment veroveren en komt met een aangepast ontwerp.

nVidia heeft een prototype van een nieuwe tablet getoond. Dit prototype, dat de naam Kai draagt, draait op een Tegra 3-chip en zou voor een prijs van $200 over de toonbank kunnen gaan. nVidia is niet van plan zelf tablets uit te brengen, maar hoopt dat fabrikanten gebruik zullen maken van het Kai-prototype om zelf goedkope tablets te produceren. Het gaat dan om tablets met het Android-besturingssysteem, dat probleemloos samenwerkt met de Tegra 3.

Volgens nVidia is de Kai zo goedkoop omdat de Tegra 3 het stroomverbruik laag houdt, waardoor er goedkopere componenten gebruikt kunnen worden bij de productie van de tablet. nVidia riep al eerder dat zijn Tegra 3-tablets zo'n $300 zouden gaan kosten, maar van die uitspraak is tot nu toe weinig terecht gekomen. Enkel Amazon levert vooralsnog een degelijke tablet onder deze prijsgrens, maar verkoopt deze tablet onder de kostprijs. Voor de boekgigant is dit geen probleem, omdat het verlies op de hardware gecompenseerd wordt met de winst op digitale boeken en andere content.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten