abonneren

NuAns komt met Windows 10 Mobile middenmoter 'NEO'

Op het gebied van smartphones met Windows 10 heb je niet bijzonder veel keus. Het Japanse NuAns wil daar verandering in brengen met een crowdfundingcampagne voor de NuAns NEO.

Het toestel is in thuisland Japan al te koop. Via Kickstarter hopen de makers genoeg investeringen op te kunnen halen om de smartphone ook naar het Westen te brengen.

De NuAns NEO is een middenmoter met een 5 inch HD-ready scherm, een Snapdragon 617-processor en 2 GB werkgeheugen. De accu heeft een flinke capaciteit: 3350 mAh. Opvallend is verder dat de achterkant uit twee helften losse bestaat, en dat er usb-c aanwezig is.

Windows 10 Mobile

Belangrijker is echter het besturingssysteem: Windows 10 Mobile. Omgerekend moet het toestel 360 euro gaan kosten. In die prijsklasse zijn er relatief weinig alternatieven voor Windows Phone-liefhebbers. Draag je een steentje bij op Kickstarter, dan kost 'ie 240 euro.

Het is in elk geval een gewaagde keuze van NuAns, want Windows-smartphones blijken niet erg gewild. Qua marktaandeel moet Microsoft het afleggen tegen Google en Apple, waardoor het bedrijf voorlopig geen opvolger voor de Lumia 950 (XL) gaat produceren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Windows, Mobile, 10