abonneren

Nu al kopzorgen door automatische Windows 10-updates

Windows 10 downloadt en installeert automatisch updates en dat leidt nu al tot kopzorgen onder gebruikers met Nvidia-videokaarten. Een conflict met Nvidia's eigen driversoftware zorgt ervoor dat monitoren zich raar gedragen.

Daarover schrijft onder meer Forbes op basis van klachten op het Nvidia-forum. Windows Update downloadt displaydriver-versie 353.54, maar die komt niet overeen met de versie die Nvidia's eigen GeForce Experience-software als nieuwste erkent. 

Hierdoor ondervinden veel Nvidia-bezitters problemen als flikkerende beeldschermen of computers die helemaal niet meer normaal kunnen booten. Dezelfde problemen komen voor bij SLI-configuraties, waar Windows Update ook niet goed raad mee weet.

Automatisch up-to-date

Onlangs werd bekend dat Home-gebruikers helemaal geen stem krijgen in het ontvangen van Windows-updates. Daarmee is hun systeem altijd up-to-date, maar liggen dit soort conflicten ook op de loer. Zo zegt een gebruiker op het Nvidia-forum: "Haal alsjeblieft deze driver uit de update. Iedere keer wanneer ik driversoftware terugdraai, zet Windows Update de defecte versie weer terug!"

Een andere veelgehoorde klacht: "Tweede schermen doen niets meer en het is ontzettend irritant dat Windows deze driver automatisch blijft binnenhalen." Op de vraag of videokaart-drivers wel onderdeel zouden uit moeten maken van de updates van Windows, zeggen Nvidia-gebruikers momenteel dan ook 'nee, bedankt'.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord