Nu al kopzorgen door automatische Windows 10-updates

Windows 10 downloadt en installeert automatisch updates en dat leidt nu al tot kopzorgen onder gebruikers met Nvidia-videokaarten. Een conflict met Nvidia's eigen driversoftware zorgt ervoor dat monitoren zich raar gedragen.

Daarover schrijft onder meer Forbes op basis van klachten op het Nvidia-forum. Windows Update downloadt displaydriver-versie 353.54, maar die komt niet overeen met de versie die Nvidia's eigen GeForce Experience-software als nieuwste erkent. 

Hierdoor ondervinden veel Nvidia-bezitters problemen als flikkerende beeldschermen of computers die helemaal niet meer normaal kunnen booten. Dezelfde problemen komen voor bij SLI-configuraties, waar Windows Update ook niet goed raad mee weet.

Automatisch up-to-date

Onlangs werd bekend dat Home-gebruikers helemaal geen stem krijgen in het ontvangen van Windows-updates. Daarmee is hun systeem altijd up-to-date, maar liggen dit soort conflicten ook op de loer. Zo zegt een gebruiker op het Nvidia-forum: "Haal alsjeblieft deze driver uit de update. Iedere keer wanneer ik driversoftware terugdraai, zet Windows Update de defecte versie weer terug!"

Een andere veelgehoorde klacht: "Tweede schermen doen niets meer en het is ontzettend irritant dat Windows deze driver automatisch blijft binnenhalen." Op de vraag of videokaart-drivers wel onderdeel zouden uit moeten maken van de updates van Windows, zeggen Nvidia-gebruikers momenteel dan ook 'nee, bedankt'.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: