abonneren

NPO zendt Nederland 1, 2 en 3 voortaan gratis live uit

Nederland 1, 2 en 3 zullen voortaan live uitgezonden worden via de nieuwe website van de Nederlandse Publieke Omroep. Sommige programma’s zullen echter nog niet uitgezonden worden in verband met de rechten voor die programma’s.

NPO heeft een nieuwe website gelanceerd waarop Nederland 1, Nederland 2, Nederland 3, 101.tv, Zappelin 24 en Humor TV 24 live worden uitgezonden. Sommige programma’s zullen niet uitgezonden worden via internet vanwege rechtenkwesties.

Woordvoerder Etienne Buijs heeft tegenover Tweakers verklaard dat het sporadisch zal voorkomen dat programma’s niet via internet te zien zijn. "Je moet dan denken aan series als Breaking Bad en Mad Men", aldus Buijs. Sommige films zullen ook niet uitgezonden worden via de nieuwe website van NPO. Volgens de woordvoerder is het niet goed te zeggen welk soort programma’s wel en niet te zien zullen zijn, omdat de diverse omroepen zelf de rechten behandelen voor het uitzenden. Vanuit het buitenland is niet mogelijk om live televisie te kijken via de nieuwe website. Dat wordt door NPO zelf geblokkeerd.

Verder is Uitzending Gemist nu ook geïntegreerd op de website van NPO. Alle programma’s die op Uitzending Gemist staan kunnen worden teruggekeken op de website. Toch zal het programma gemist-platform nog niet verdwijnen. "Op termijn kun je eraan denken dat zo'n besluit valt, maar dat is nu nog niet het geval. Ook de app van Uitzending Gemist blijft, naast komende nieuwe NPO-apps voor iOS en Android, bestaan", zegt Buijs. Omroep.nl, publiekeomroep.nl en de individuele websites van Nederland 1, 2 en 3 zullen wel verdwijnen. NPO.nl is een inspanning die dient om het aantal losse websites van de publieke omroep te verkleinen. 

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: Publieke Omroep, internettelevisie, npo.nl, live-televisie