abonneren

NPO, RTL en SBS kondigen gezamenlijke streamingdienst NL Ziet aan

De Nederlandse Publieke Oproep en de commerciële zenders SBS en RTL kondigen samen een nieuwe betaaldienst aan voor het streamen van video. Op NL Ziet kan de gebruiker programma’s en films van zowel publieke als commerciële zenders terugkijken.

Met de videodienst, die tot stand is gekomen door een samenwerking tussen de NPO, SBS en RTL, kunnen gebruikers tot een jaar terugkijken naar tv-programma’s van een groot aantal Nederlandse zenders. Het is daarnaast zelfs mogelijk om een week vooruit te bekijken.

De initiatiefnemers van NL Ziet willen het platform aanbieden op zoveel mogelijk apparaten, dus de komst van applicaties voor smart-tv’s en mobiele apparaten lijkt daarmee bevestigd. NL Ziet zal allereerst alleen voor Windows, OS X en Linux beschikbaar zijn.

De betrokken partijen benadrukken dat alle zenders zelfstandig van elkaar blijven bestaan, maar de gebruiker slechts één abonnement hoeft af te sluiten om alle inhoud te kunnen consumeren. Gebruikers kunnen dus voor een vast bedrag per maand de betaalde films en tv-seris van RTL, SBS en de NPO bekijken.

NL Ziet moet in 2014 lanceren, vermoedelijk al vanaf het einde van januari. Nieuwe abonnees krijgen een gratis proefperiode aangeboden, maar het is nog onbekend wanneer deze van start gaat. Ook de kosten van de streamingdienst zijn nog onbekend. Geïnteresseerd? Op NLZiet.nl kun je je mailadres achterlaten om op de hoogte te worden gehouden.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: nl ziet