abonneren

Novell verkoopt LibreOffice met ondersteuning

Novell gaat een commerciële versie van LibreOffice verkopen, compleet met wereldwijde ondersteuning. Hiermee kiest Novell voor de vorig jaar afgesplitste tak van het opensource OpenOffice.org, dat met de overname van Sun door Oracle is ingelijfd.

Ook Oracle verkoopt een commerciële en ondersteunde versie van OpenOffice.org. LibreOffice wordt beheerd door de Open Document Foundation. Een onafhankelijke organisatie van opensource-ontwikkelaars. Deze stap van Novell is een belangrijke opsteker voor de Open Document Foundation. Ze hebben hiermee een krachtige commerciële partner aan hun zijde.

Voor de gebruiker zal het niet veel verschil maken. Beide versies van de opensource kantoorsoftware lijken heel erg veel op elkaar en doen ook in mogelijkheden niet veel voor elkaar onder. De bedrijfsmatige gebruikers hebben nu een keuze uit twee commercieel ondersteunde kantoorpakketten. Zowel OpenOffice.org als LibreOffice zijn in belangrijke mate compatibel met Microsoft Office en vormen hiervoor een goedkoper alternatief.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Office

Tags: