NOS ontwikkelt applicatie voor Google Glass

De NOS heeft niet alleen voor het WK een speciale app ontwikkeld, ook voor Google Glass heeft de omroep een nieuwe app gelanceerd.

Eind april werd bij de NOS geëxperimenteerd met de Google Glass tijdens een developers day, met als resultaat een Google Glass nieuws-app die vandaag live ging. Omdat de Glass nog niet overal verkrijgbaar is én behoorlijk prijzig in aanschaf gaat het nog om een experiment: het is nog onduidelijk hoe de applicatie zich gaat ontwikkelen.

Nieuwsbericht

Met de NOS nieuws-app ontvang je op het moment dat het jou uitkomt een nieuws-update op Google Glass. De nieuws-updates verschijnen in de vorm van een card in je Google Glass Timeline. Deze card bevat een foto van het nieuws van dat moment en een korte weersverwachting van die dag. Als je er voor kiest om het nieuwsbulletin af te spelen, krijg je dit te horen in door middel van het afspelen van een audiobestand. Je houdt dus je handen vrij en kan ongestoord verder waar je mee bezig was.

Audio

De developers hebben voor audio gekozen vanwege de bijzondere eigenschappen van audio in Google Glass. De luidspreker raakt je hoofd net achter je oor, zodat audio deels via je schedel wordt overgebracht. Dit zorgt ervoor dat je op een subtiele manier geluidsfragmenten of muziek kunt luisteren zonder dat mensen in je directe omgeving hier hinder van ondervinden. Een ander voordeel is dat je niet wordt afgesloten van je omgeving, iets waar je wel last van hebt als je een hoofdtelefoon draagt.

Ben jij de trotse eigenaar van een Google Glass en wil je eenvoudig op de hoogte blijven van het laatste nieuws en sportnieuws? Activeer dan de NOS Google Glass-app.

Lees ook: 

> Ontwikkelaar bouwt gezichtsherkenning-app voor Google Glass
> Zo belachelijk zach Google Glass er in het begin uit
> Google Glass is een perfect spionagemiddel met spyware

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: nieuws-app, developers day