abonneren

NOS app klaar voor Windows 8, iPad volgt

De NOS app is nu beschikbaar voor Windows 8. Deze app is geschikt voor tablets, laptops en pc's die met dit besturingssysteem draaien. Dat heeft de NOS bekendgemaakt.

Via de NOS app kun je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, sportnieuws en weer en verkeer. De app levert de informatie met artikelen, foto's en video. Gebruikers kunnen de app naar persoonlijke smaak inrichten door de nieuwscategorieën te kiezen waarin zij interesse hebben.

“De grootste uitdaging was dan ook om het scherm kloppend te krijgen voor alle apparaten. Er is geen vaste resolutie. Een groot of klein scherm, alles moet werken en er goed uitzien”, schrijft Lara Ankersmit op de NOS Nieuwe Media weblog.

De app beschikt over de archief-functie Semantic Zoom. Deze functie laat de gebruiker eenvoudig bladeren van het nieuws van de dag naar oudere nieuwsitems die zijn gepubliceerd. Zo krijgt de gebruiker snel alle informatie voorgeschoteld  die de NOS heeft verzameld over een bepaald onderwerp.

De NOS app biedt ook video-items aan. Zo kan de gebruiker de laatste nieuwsuitzendingen en de digitale themakanalen Journaal 24 en Politiek 24 bekijken. Daarnaast zijn sportuitzendingen en evenementen die live op een mobiel zijn te volgen nu ook beschikbaar via deze app.

Je kunt de app momenteel downloaden in de Windows Store Preview. De app is ook beschikbaar voor Windows Phone 7. Een versie voor andere tablets volgt, waaronder de iPad.

Bron: NOS Nieuwe Media weblog

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Windows Metro

Tags: tablets

Laatste reactie