Norton presenteert nieuwe beveiliging

Norton heeft vanmorgen de nieuwe beveiligingslineup gepresenteerd. Norton AntiVirus, Internet Security en 360 komen in nieuwe edities op de markt.

Zoals gebruikelijk presenteren de grote beveiligingsfabrikanten in de herfst hun nieuwe producten. Norton toonde vanochtend het nieuwe Norton AntiVirus, Norton Internet Security en Norton 360. Versienummer en jaartallen worden weggelaten: de producten gaan vanaf nu versieloos door het leven. Alle klanten met een geldige licentie krijgen altijd de nieuwste updates, die zelfs zonder herstart geïnstalleerd kunnen worden. Nieuw is onder andere Scam Insight, dat scamsites kan herkennen aan gangbare kenmerken als ontbrekende veiligheidscertificaten of weinig gebruikers. Ook de ondersteuning voor Windows 8 is goed uitgewerkt. Norton claimt je complete Windows 8-installatie zelfs te versnellen, omdat het beveiligingspakket het langzamere Windows Defender, dat standaard met Windows 8 mee wordt geïnstalleerd, vervangt.

Tegelijkertijd met de productpresentatie werd het Norton Cybercrimerapport gepresenteerd, een jaarlijks overzicht van de staat van cybercrime. Onder de 13018 ondervraagden waren 500 Nederlanders. Uit Nortons berekeningen blijkt dat Nederland maar liefst 2,2 miljoen slachtoffers van cybercrime telt. 44% van de ondervraagden is ooit wel eens slachtoffer geweest van cybercrime, waarvan 23% het afgelopen jaar. De kosten van fraude, diefstal en laptopreparaties zouden in 2011 in Nederland zijn opgelopen tot € 1,5 miljard – een astronomisch bedrag, zelfs met de kanttekening dat veel banken geld vergoeden in geval van fraude. 

Norton AntiVirus, Internet Security en 360 zijn te koop in de winkel en de online shop van Norton. Norton Internet Security kost € 70, Norton 360 € 80 en Norton AntiVirus € 50 (in alle gevallen gedurende 1 jaar voor 3 pc's).

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Security

Tags: norton, symantec, malware, beveiliging