Norton-beveiliging voor alle apparaten

Symantec heeft de eerste specificaties van Norton 360 Everywhere bekendgemaakt. Deze nieuwe beveiligingsdienst beveiligt pc, tablet en smartphone met dezelfde licentie.

Norton 360 is het uitgebreidste beveiligingspakket dat Symantec uitbrengt. Naast de nieuwe versie, die vanaf vandaag beschikbaar is, kondigt het bedrijf Norton 360 Everywhere aan. In navolging van onder andere McAfee wil Symantec smartphone- en tabletgebruikers tegemoet komen door ze zelf te laten kiezen op welke apparaten ze de beveiligingsproducten van Norton willen installeren. Een standaard 360 Everywhere-licentie voor drie gebruikers kan op iedere willekeurige combinatie van apparaten worden geïnstalleerd.

Naast Norton 360 voor de pc kun je bijvoorbeeld een Android-tablet voorzien van Norton Tablet Security en je Android-smartphone van Norton Anti-Theft. Mogelijk worden later andere Norton-producten ook voorzien van het Everywhere-licentiemodel: Sarkechik geeft aan dat Norton 360 Everywhere pas een eerste stap is. Ook qua mobiele clients blijft het bedrijf aan de weg timmeren. Op het Mobile World Congress (27 februari – 1 maart) worden producten voor nieuwe mobiele platformen aangekondigd.

Versie 6.0 van Norton 360 is direct beschikbaar. Nieuw is het cloudgebaseerde apparaatmanagement. Door het installeren van een kleine client op de apparaten in je thuisnetwerk kun het overzicht over al je pc’s behouden en bijvoorbeeld op afstand updates installeren.  Ook de wachtwoordbeheerder Identity Safe wordt nu in de cloud bewaard, net als in Norton Internet Security 2012, en is voorzien van een online dashboard om ook op pc’s zonder Norton 360-installatie bij je wachtwoorden te kunnen. Tot slot zijn diverse onderdelen van de beveiligingsengine verbeterd.

Symantec meldt uitdrukkelijk dat Norton 360 ook Windows 8 ondersteunt. Hoewel de Consumer Preview nog niet eens uit is (die wordt pas op 29 februari gepresenteerd), zal het bedrijf Norton 360 blijven bijwerken. Een Metro-interface is er nu nog niet, maar volgt zodra Windows 8 officieel uit is. Symantec zegt bij monde van productmanager Homayoun Sarkechik ook het ontwikkelen voor ARM-processoren te overwegen.

Versie 6 van Norton 360 is vanaf vandaag beschikbaar voor € 90 per jaar, waarbij je het product op 3 pc’s mag installeren en 25 GB online backupruimte krijgt. Norton 360 Everywhere is nog niet uitgebracht, en informatie over de verkoopprijs volgt pas in de lente. 

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Security

Tags: beveiliging, symantec, norton