abonneren

Noorse Popcorn Time-gebruikers in het nauw

De Noorse auteursrechtenwaakhond Rights Alliance heeft de jacht geopend op internetpiraten die binnen Noorwegen Popcorn Time gebruiken voor het illegaal streamen van films en series.

Dat schrijft Torrentfreak. Rights Alliance zou een databse hebben opgesteld, met daarin tussen de 50.000 en 75.000 ip-adressen die gelinkt zijn aan Popcorn Time gebruik.

De organisatie sluit niet uit dat de gebruikers achter deze adressen een boze brief tegemoet kunnen zien. Toch is dat nog niet zo gemakkelijk, want daarvoor moeten eerst juridische stappen worden ondernomen.

Daarnaast maken veel mensen gebruik van dynamische ip-adressen en is lastig te achterhalen wie er bijvoorbeeld binnen een huishouden precies illegaal heeft gestreamd - gezinsleden delen vaak een computer en zo ook een ip-adres.

Stroomversnelling

Noorwegen heeft circa 5 miljoen inwoners, waarvan naar schattig 750.000 illegaal downloaden. Volgens Rights Alliance gebruikt een derde daarvan wekelijks Popcorn Time, 250.000 mensen in totaal.

Volgens de waakhond is internetpiraterij in een stroomversnelling geraakt door de populariteit en het gemak van Popcorn Time, en daarom is dit offensief hard nodig.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: Time, Popcorn

Laatste reactie