abonneren

Noord-Koreaanse staatsmedia gehackt door Anonymous

Anonymous heeft de Noord-Koreaanse regering een hak gezet. Het hackerscollectief heeft het Twitter- en Flickr-account van de propagandistische Noord-Koreaanse staatsmedia gehackt en een beledigende karikatuur van Kim Jong-un online gezet.

 

Hoewel er behalve harde bewoordingen nog geen daadwerkelijke aanvallen hebben plaatsgevonden tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten met Zuid-Korea, heeft hackersgroep Anonymous de aanval op Noord-Korea alvast geopend. Door het hacken van het Flickr- en Twitter-account van de Noord-Koreaanse staatsmedia – Uriminzokkiri genaamd - kan de Noord-Koreaanse bevolking nu onder andere onderstaande afbeelding aanschouwen met daarop de Noord-Koreaanse dictator Kim ong-un.

 

De afbeelding staat op het Flickr-account van de Noord-Koreaanse staatsmedia en is erop gezet door Anonymous, samen met een paar andere afbeeldingen. Op het Twitter-account staat een aantal tweets waarin Anonymous informatie plaatst over welke websites het heeft gehackt.

Deel van grotere actie

Anonymous zegt bij de aanval hulp gehad te hebben van Noord-Koreaanse hackers. Twee algemene informatiewebsites van staatsmedium Uriminzokkiri zijn eveneens gehackt. Via een ddos-aanval zouden de websites zijn platgelegd.

Dinsdag begon de aanval op Uriminzokkiri.com al. Daarbij maakte Anonymous 15.000 wachtwoorden buit. Naast al deze hackaanvallen is het ook een doel van Anonymous om een ongecontroleerde internetverbinding in het land op te zetten door vele krachtige wifi-netwerken aan elkaar te lussen. De aanval is dan ook onderdeel van een grotere campagne om het Noord-Koreaanse volk te bevrijden van het dictatorschap en de censuur van Kim Jong-un. Anonymous heeft verder toegang tot de vaste internet en telefoonlijn van Noord-Korea. Dat is de hackersgroep van plan te bewijzen door porno- en poezenplaatjes op het netwerk te zetten. De aanval om Noord-Korea te bevrijden gaat verder op 19 april en op 25 juni is het volgens Anonymous echt oorlog.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: Anonymous, hackers, Noord-korea

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord