}
abonneren

Noord-Korea ontkent hack op Sony Pictures

Noord-Korea heeft officieel ontkend betrokken te zijn bij de hack op Sony Pictures Entertainment. Wel noemt het land de cyberaanval rechtvaardig, en sluit het niet uit dat aanhangers van Kim Jong-Uns regime er iets mee te maken hebben.

Nog voordat bekend werd hoe grootschalig de hack op Sony's filmmaatschappij daadwerkelijk was, werden de eerste vingers al op Noord-Korea gericht. Het land is niet blij met The Interview, een komedie waarin een moordcomplot op Kim Jong-Un centraal staat. De film draait vanaf 25 december in de Amerikaanse bioscopen.

Dreigmails

Naast alle informatie die na de hack online gezet is, melden Sony Pictures-werknemers nu ook dreigmails te hebben ontvangen van de hackers. Daarin staat dat er gevaar voor ze dreigt en ook voor hun familie, zodra de filmmaatschappij niet aan de eisen van de hackers voldoet. Wat die eisen precies zijn, is nog steeds niet bekend.

Onderzoek

De hackersgroep noemt zichzelf Guardians of Peace. Eerder verklaarden de cybercriminelen hulp te hebben gekregen van binnenuit. Sony Pictures is een onderzoek gestart en heeft daarvoor de FBI ingeschakeld. Na de hack zijn ook vijf films online gezet, waarvan nog niet duidelijk is of de incidenten met elkaar te maken hebben.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags: sony pictures

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Senior Automation Consultant - PQR