abonneren

Nooit meer een nieuwe telefoon met Google’s modulaire toestel

Google’s nieuwe telefoon bestaat uit een zelfbouwproject: stukjes met verschillende onderdelen die je zelf in elkaar kunt zetten. Het is de bedoeling dat het toestel in januari 2015 verkrijgbaar is.

Zelf een telefoon in elkaar zetten, dat is nieuw. Niet zo gek dus dat bij de onthulling van het toestel iedereen stond te trappelen om het eindelijk te zien. Projectleider Paul Eremenko probeerde het publiek bij de lancering daarom enigszins te temperen, aangezien de telefoon de dag ervoor een barst in het scherm had opgelopen en het niet geboot kon worden.

Knap kunstje

Desondanks blijft het toestel een knap staaltje werk. Met Project Ara probeert Google de telefoon zoals wij die kennen opnieuw uit te vinden. In plaats van elk jaar een nieuw toestel aan te schaffen omdat je je oude telefoon niet kunt upgraden, kun j e er nu voor kiezen om een een gedeelte van je telefoon te vervangen. Het toestel bestaat uit een soort telefoonlego: losse onderdelen die je in elkaar kunt klikken met electro-permantente magneten.

Zelf ontwerpen

Zo kun je helemaal zelf bepalen wat je belangrijk vindt en wat je wilt wijzigen als bepaalde onderdelen aan vervanging toe zijn. Het basismodel zal $50 gaan kosten, maar duurdere versies zullen voor $500 en meer over de toonbank gaan. Al met al een ambitieus project, waarvan we hopen dat het gaat werken. Want wie wil er nu niet een toestel dat 6 jaar of langer mee zou moeten gaan?

Goed initiatief

De Project Ara conferentie is de eerste stap in de goede richting voor het initiatief. Er worden dit jaar nog twee van deze conferenties gehouden, met hoplelijk werkende prototypes. Of het Google lukt om de telefoon succesvol uit te brengen is de vraag, maar wij houden het in ieder geval nauwlettend voor je in de gaten. 

Bron: Wired

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie