abonneren

Nokia’s Windows Phone-toestellen zeker in Nederland

Nokia zal na de introductie van zijn Windows Phone-toestellen deze niet gelijk wereldwijd uitbrengen. Wel is het vrijwel zeker dat Nederland in het rijtje met introductielanden staat.

Zeker is dat Nokia in Londen op de Nokia World Conferentie op 26 oktober de eerste Windows Phone- toestellen zal aankondigen. Gisteren werd bekend in een bericht van CNet dat Nokia topman Stephen Elop heeft gezegd dat Nokia niet van plan is om de Windows Phone-toestellen gelijk wereldwijd uit te brengen. Waar Nokia de eerste Windows Phone-toestellen gaat lanceren is afhankelijk van de lokale markten. Zo wil het bedrijf niet zijn eigen Symbian-markt kannibaliseren. Dit zou betekenen dat landen waar de Symbian-toestellen nog goed verkopen, later aan de beurt komen.

Windows Phone-liefhebbers in Nederland die een Nokia-toestel willen, hoeven echter niet te wanhopen. Al eerder is gebleken dat Nederland naast Frankijk, Duitsland, Engeland, Italië en Spanje op het lijstje staat van landen waarin Nokia de Windows Phone-toestellen zal uitbrengen.

 

De eerste foto van het Nokia Sabre-toestel is ook uitgelekt. Vermoedelijk zal Nokia volgende week minimaal drie toestellen introduceren.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags:

Laatste reactie