abonneren

Nokia’s Windows 8.1-smartphone krijgt ‘3D-aanraakbesturing’

De nieuwste 6-inch Lumia 1520 smartphone van Nokia is nog niet uit, maar er verschijnen wel steeds meer geruchten op internet over de inhoud van dit Windows 8.1 toestel. Volgens Twitteraar @evleaks komt Nokia met twee Windows 8.1-telefoons, namelijk Moneypenny en Goldfinger. Die laatste moet gebruik maken van een vernieuwende manier van aanraakbesturing.

Op The Verge melden bronnen dichtbij Nokia dat het Goldfinger-toestel de duurste van de twee wordt en beschikt over de technologie ‘3D Touch’. Dit zou een techniek zijn die ook vingerbewegingen waarneemt die zich niet op het aanraakglas bevinden, maar rondom de telefoon.

Nokia is al langer bezig met de ontwikkeling van 3D Touch. Twee jaar geleden liet design-baas Marko Ahtisaari namelijk al weten dat de techniek een update moet worden van Nokia’s Glance-software. Hiermee kon een Lumia-gebruiker zwaaien naar zijn telefoon om de tijd te zien. Nokia’s eerste Windows 8.1-telefoon moet deze techniek dus verder ontwikkelen.

Volgens The Verge kan het Goldfinger-toestel ook gebruikt worden door handbewegingen boven en naast het toestel te maken. Vermoedelijk wordt er gewerkt aan scroll- en flipbewegingen, waarmee gebruikers door de bestanden op hun telefoon kunnen bladeren, zonder het scherm aan te hoeven raken. Dit lijkt een beetje op de functie Air Gestures, die Samsung gebruikt in zijn Galaxy S4.

Het is nog onbekend wanneer Microsoft zijn Windows 8.1 update uit gaat brengen. Naar verwachting wordt er meer over de software bekend gemaakt op het Mobile World Congres in 2014, waar Microsoft vermoedelijk ook een nieuwe persoonlijke smartphone-assistent Cortana gaat onthullen.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Windows Phone 8.1

Laatste reactie