abonneren

Nokia zet definitief punt achter Symbian

Telefoonmaker Nokia stopt per 1 januari van het volgende jaar met het uitbrengen van updates voor Symbian-applicaties. Het bedrijf heeft al eerder laten weten dat het in 2016 volledig stopt met de ondersteuning voor het mobiele besturingssysteem Symbian.

Vanaf de eerste dag van het nieuwe jaar accepteert Nokia geen nieuwe Symbian-applicaties meer in de Nokia Store. Ook komen vanaf dan geen updates meer uit voor bestaande Symbian-apps. Ontwikkelaars kunnen nog wel applicaties uitbrengen voor Symbian, maar moeten deze dan aanbieden via hun eigen website. Ook dienen ze zelf voor een betaalsysteem te zorgen.

Nokia kondigt ook aan per 1 januari te stoppen met de ondersteuning van de Meego-applicaties. Meego, een samenwerking tussen Nokia en Intel, is een op Linux gebaseerd besturingssysteem voor mobiele apparaten als smartphones en tablets. In 2012 werd de stekker uit het systeem getrokken en in 2014 stopt Nokia dan ook met de ondersteuning.

Omdat Nokia in 2011 heeft beloofd om het besturingssysteem Symbian tot 2016 te blijven ondersteunen. Met de aankondiging geen updates meer te ondersteunen per 1 januari 2014 breekt Nokia die belofte, vinden verschillende Symbian-ontwikkelaars. De laatste smartphone met ondersteuning voor Symbian was de Nokia 808 PureView, een telefoon met een 41 megapixel camera. Omdat het Finse bedrijf onlangs is overgenomen door computergigant Microsoft, brengt het alleen nog telefoons op de markt met het Windows Phone of Asha besturingssysteem.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: smartphones, Symbian

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord