Nokia zendt teaser nieuwe Lumia-smartphone uit

Nokia heeft in Groot-Brittannië een teaser op televisie uitgezonden waarin een nieuwe Lumia te zien is met een grote cameralens. Nokia blijft focussen op de camera's van smartphones.

Nokia kondigde vorige week al de Lumia 928 aan, hoewel de teaserfilmpjes daarvan alweer verwijderd zijn van de website. Morgen wordt in Londen een media-evenement gehouden met enkele nieuwe aankondigingen. We weten al zeker dat er één nieuwe Lumia smartphone wordt geïntroduceerd. Op de Britse televisie heeft Nokia vorige week een teaser getoond. The Verge heeft dat filmpje online gezet:

 

 

 

De teaser toont een forse lens die direct doet denken aan de PureView 808, maar dan minder dik. In plaats van een Xenon-flits, heeft de nieuwe Lumia een dubbele LED-flits. Krijgen we eindelijk fotokwaliteit van de 41 megapixel PureView 808 op Windows Phone te zien?

De Nokia PureView 808 draaide namelijk op Symbian, maar Nokia heeft telkens volgehouden dat er ook aan een Windows Phone wordt gewerkt met dezelfde camera-techniek. Zustersite ZDnet brengt dinsdag verslag uit van het evenement in Londen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten