Nokia Windows Phone 8 aankondiging op 5 september

Microsoft en Nokia houden een gezamenlijke persconferentie op 5 september in New York. Dit valt samen met de start van het Nokia World Event in Helsinki.

Hoewel er niets concreets over gezegd is, wordt alom aangenomen dat Nokia op dat moment zijn nieuwe Windows Phone 8-toestellen zal aankondigen. Het kan dan zijn dat Windows Phone in vergelijking tot de Apple iPhone nog niet meetelt. Nokia presteert het hier wel om Apple af te troeven.De aankondiging van de nieuwe iPhone (iPhone 5) wordt immers op 12 september verwacht.

Windows Phone 8 werd eerder dit jaar door Microsoft aangekondigd als opvolger van Windows Phone 7. Windows Phone 8 krijgt de dezelfde kernel als Windows 8 en zal dan ook naadloos met Windows 8 kunnen samenwerken. Nieuw in Windows 8 is ondersteuning voor meer verschillende hardware zoals grotere schermen en multicore-processoren. Ook krijgt Windows Phone 8 Microsofts nieuwste Internet Explorer 10 als browser. Verwacht wordt dat de eerste Windows Phone 8-toestellen nog dit jaar zullen verschijnen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten