abonneren

Nokia werkt aan Windows Phone met PureView

Nokia werkt aan een nieuwe Windows Phone met PureView camera. De Finse fabrikant wil zich dit jaar richten op smartphones met een aluminium behuizing waarbij de camerakwaliteit centraal staat.

De smartphone heeft de codenaam EOS en krijgt een vergelijkbare lens als de Nokia 808 PureView cameratelefoon, meldt The Verge. Daarmee zou deze smartphone, die vermoedelijk onder de Lumia-vlag zal worden verkocht, nog wel eens zeer aantrekkelijk kunnen zijn voor (hobby)fotografen die altijd een fotocamera en een smartphone op zak willen hebben.

41 megapixel
De 808 PureView (zie de foto boven dit artikel) werd vorig jaar februari op de Mobile World Congress aangekondigd en heeft een 41 megapixel camerasensor aan boord en een hoogwaardige Carl Zeiss lens (F2.4). Deze zou zorgen voor zeer scherpe foto's en kan in full HD (1080p) filmen. De 808 PureView kan dan misschien prachtige foto's maken, maar het Symbian besturingssysteem stond al tijdens de introductie van het toestel grote successen in de weg. Dit besturingssysteem was toen al op zijn retour. Een ander nadeel is dat het toestel door de grote camerasensor aanzienlijk dikker is dan andere smartphones. Aan de achterkant van het toestel zie je duidelijk een dikke bult.

Aluminium behuizing
De EOS met het Windows Phone besturingssysteem ziet er op papier veel aantrekkelijker uit. De smartphone wordt naar verluid uitgevoerd met een aluminium behuizing. Deze komt in de plaats voor de gebruikelijke polycarbonaat behuizing die wordt gebruikt voor de andere Lumia's met Windows Phone. Over de afmetingen en de dikte van het toestel is nog niets bekend.

Ook de andere Lumia-modellen zullen een nieuwe aluminium behuizing krijgen. Daarnaast werkt Nokia nog aan een Windows RT tablet die begin 2013 zou moeten verschijnen.

Het toestel met PureView camera zal waarschijnlijk niet goedkoop zijn. De 808 PureView is verkrijgbaar tegen een prijs van 450 euro exclusief btw. De EOS zal in ieder geval terechtkomen in het hogere Lumia-segment.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: smartphones, Pureview, Lumia

Nieuws headlines

Laatste reactie