abonneren

Nokia: ‘reddingsplan voor Windows Phone’

Nokia’s aandelenkoers is nog maar een fractie waard van wat het ooit was, maar de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur heeft nog steeds vertrouwen in de resultaten. Opvallend genoeg geeft hij wel toe een “reddingsplan” te hebben als Windows Phone 8 niet de gewenste resultaten geeft.

Nokia is een veelgeplaagd bedrijf. Het marktaandeel qua smartphones is door Apple en Samsung compleet afgepakt, als het ooit al echt van de grond is gekomen. Ook de dumbphones van Nokia worden zwaar beconcurreerd. De nieuwe voorzitter van de raad van bestuur Risto Siilasmaa, voormalig F-Secure CEO, heeft desondanks vertrouwen in het bedrijf. In een interview met de Finse tv-zender YLE verdedigde Siilasmaa zichzelf tegen de beschuldiging dat het bedrijf te veel heeft ingezet op Windows Phone.

“Het marktaandeel van Symbian is nu vrijwel nul,” zei Siilasmaa. Windows Phone is volgens hem gekozen na een zorgvuldige afweging van alles opties. Windows Phone 8 zal daarnaast zorgen voor een naadloze gebruikerservaring. Toch blijkt ook Siilasmaa niet zo zeker van zijn zaak. Nokia heeft volgens hem een backupplan voor het geval dat Windows Phone 8 niet het gewenste marktaandeel behaalt. Wat dat plan inhoudt, werd niet toegelicht. Een overstap op Android of Meego blijft tot de mogelijkheden behoren, al ontvangt Nokia voor het gebruik van Windows Phone nog altijd een flink bedrag van Microsoft.

Bron: YLE

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Symbian

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord