abonneren

Nokia Pureview-technologie komt ook in Lumia’s

Nokia zal de veelgeprezen Pureview-technologie ook in toekomstige Windows Phone-toestellen beschikbaar maken. Tot nu toe is de Pureview-technologie in combinatie met een 41 megapixel-camera alleen te vinden is in de Nokia 808 Pureview.

Dit heeft de Amerikaanse Nokia-directeur Chris Webb bevestigd in een interview op HowardForums. Niet bekend is wanneer dat zal zijn. Wel dat Nokia met Microsoft werkt aan de integratie van Pureview met Windows Phone.

De Nokia 808 Pureview is een Symbian-toestel dat door Nokia op het Mobile World Congress werd getoond en nu in sommige landen verkrijgbaar is. Of en wanneer de Nokia 808 Pureview in Nederland uitkomt is nog niet bekend. De Pureview-camera beschikt over een extreem hoge resolutie sensor, die samen met een goede lens en geavanceerde software zorgt voor bijzonder gedetailleerde plaatjes.

Update: Nokia zegt in een reactie dat we niet de verwachting mogen wekken dat er een 41 megapixel-camera in de Lumia komt.

"De 41 megapixelcamera komt niet naar de Lumia, althans, zo stellig zegt Nokia het niet. Wat Nokia altijd zegt is: de PureView technologie zal t.z.t. ook op de Lumia’s komen". 

Bron: Techradar

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Pureview