abonneren

Nokia N9 is bestseller in Finland

De Nokia N9, het onvolprezen toestel van Nokia met het MeeGo besturingssysteem. Is een absolute bestseller in Nokia’s thuisland Finland. Er zijn er in oktober meer van verkocht aan particulieren dan welk ander toestel ook.
Sinds het verschijnen van het MeeGo-toestel zijn er eigenlijk alleen maar positieve kritieken verschenen over de Nokia N9. Soms gaan die zover dat de vraag wordt gesteld waarom Nokia over is gestapt op Windows Phone 7.
 
Het toestel staat in Finland ook nog op de vierde plaats als best verkopende toestel aan zakelijke klanten. Hier moet het toestel zowel de iPhone 4 als de eigen Nokia E7 (met Symbian) voor laten gaan.
 
MeeGo is het door Nokia in samenwerking met Intel ontwikkelde besturingssysteem waar beide bedrijven een jaar geleden nog van dachten hiermee de markt van mobiele apparaten te kunnen veroveren. Sinds Nokia een deal sloot met Microsoft en aankondigde met Windows Phone verder te willen gaan is de belangstelling voor MeeGo flink weggezakt.
 
Nokia is niet heel verbaasd over het verkoopresultaat. Nokia is een Fins bedrijf, dus kun je verwachten dat het toestel daar goed verkoopt. De grote vraag is nu of het toestel het tegen de eigen, later deze maand te verschijnen, Lumia Windows Phone-toestellen kan opnemen. 
 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: