abonneren

Nokia: multicore-processor is verspilling

Het gebruik van een multicore-processor in smartphones verpest alleen de gebruiksduur van het toestel op een acculading, maar heeft voor de gebruiker verder weinig nut. Dit zegt Nokia topman Stephen Elop in een interview in een Chinese krant.

Volgens Nokia bewijst de “Smoked by Windows Phone”-actie dat geen enkele iPhone of Android-toestel in de dagelijks praktijk sneller is dan het Nokia vlaggeschip Lumia 900, ondanks het gebruik van dualcore en quadcore-processors in die toestellen.

De “Smoked by Windows Phone” propaganda actie van Microsoft daagt mobiele-telefoon bezitters uit om van een handeling met hun mobiele telefoon aan te tonen dat die sneller gaat dan op een Nokia Lumia 900-toestel. De Nokia Lumia 900 is het nieuwste vlaggeschip van Nokia met Windows Phone als besturingsysteem dat is gebaseerd op een 1,4 GHz singlecore processor van Qualcomm.

Het Windows Phone besturingssysteem is niet geschikt voor multicore-processoren en volgens Elop is dat in de praktijk dus ook helemaal niet nodig. Muliticore processoren gebruiken meer energie wat ten koste gaat van de batterijtijd en zijn in de filosofie van Nokia een verspilling.

De Nokia Lumia 900 is onlangs in de Verenigde Staten uitgekomen en wordt dankzij de prijs van $99 met een abonnement goed verkocht. Jammergenoeg worstelt Nokia momenteel met kinderziektes die de gebruikers van het toestel problemen bezorgen. Nokia werkt aan een oplossing voor de bugs die dit veroorzaken. De Nokia Lumia 900 wordt binnenkort ook in Europa verwacht.

Bron: bgr

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: