abonneren

Nokia Lumia 920 en 820 verkrijgbaar vanaf januari

De Nokia Lumia 920 en 820 zijn vanaf begin januari 2013 verkrijgbaar in Nederland. Deze stijlvol vormgegeven toestellen zijn de eerste smartphones van Nokia die draaien met het Windows Phone 8 besturingssysteem. Het aardige aan deze smartphones is dat ze draadloos kunnen worden opgeladen.

De Lumia 920 is het topmodel en de Lumia 820 wordt in het middensegment geplaatst. Bij de introductie in januari wordt gratis een draadloze charger pad meegeleverd. Met deze charger pad wordt de smartphone eenvoudig opgeladen door hem op de charger pad te leggen.

Tijdens de ontwikkeling van de charger pads is Nokia helemaal losgegaan met verschillende modellen die als extra accessoire verkrijgbaar zijn. Zo kun je het toestel na een dag intensief gebruik even extra in de watten leggen met de draadloze charger pad met Fatboykussen (99,90 euro). Naast de verschillende draadloze charger pad accessoires zijn bijpassende hoofdtelefoons (329 euro) en speakersetjes (159 en 349 euro) verkrijgbaar voor deze Windows 8 Phone toestellen.

De Lumia 920 is het vlaggenschip van Nokia. De hardwarefabrikant noemt de fotografiemogelijkheden en de gratis locatie- en navigatie-apps als belangrijkste eigenschappen om dit toestel te kopen. De Lumia 920 is voorzien van PureView waarbij een zwevende lens ervoor moet zorgen om zowel binnen als 's nachts scherpe foto's en video's te maken zonder flitsen. Verder worden de apps Nokia City Lens, Nokia Drive, en de kaarten apps Nokia Kaarten en Nokia Transport meegeleverd. Met Nokia City Lens kun je op zoek naar  bezienswaardigheden, horeca of theaters in de buurt. Nokia Drive is een autonavigatiesysteem dat kosteloos te gebruiken is.

De behuizing van de Lumia 820 ziet er uit als een unibody, maar kan worden verwisseld voor een andere. Hiervoor zijn verschillende kleuren beschikbaar en kan worden gekozen voor een cover die draadloos opladen mogelijk maakt of voor een extra stevige sportieve cover.

De Lumia 920 en 820 zien er stijlvol uit, maar ze zijn niet goedkoop. De toestellen zijn beschikbaar in geel, rood, wit en zwart en liggen voor 599 euro en 499 euro in de winkel.

Bron: Nokia

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Lumia 920, Lumia 820

Laatste reactie