abonneren

Nokia Lumia 920 eind november verwacht

De Nokia Lumia 920 smartphone wordt in november uitgebracht in Europa. Deze week wordt Nokia's nieuwe Windows 8 smartphone al verwacht in Engeland en Frankrijk, waarna hij langzaam in andere Europese landen en de VS wordt uitgerold. Nederland volgt eind november of begin december pas als laatste.

Nokia heeft een persbericht uitgegeven waarin Nederlandse journalisten op 27 november aanstaande voor een bijeenkomst worden uitgenodigd, meldt Telecompaper. Mogelijk krijgen zij daar de Lumia 920 voor het eerst in handen om te testen. Nokia noemt de Lumia 920 de meest innovatieve uit de serie, en heeft de smartphone uitgerust met interessante snufjes.

Carl Zeiss lens
Naast Windows Phone 8 is de Carl Zeiss cameralens een van de meest in het oog springende details. De betere fotocamera's zijn vaak uitgerust met lenzen van dit gerenommeerde merk, dus dat schept direct hoge verwachtingen. Met de beeldstabilisatiefunctie PureView moet de gebruiker onderweg scherpe foto's en video's kunnen maken, ook als de camera beweegt of als het omgevingslicht te wensen over laat. De beelden worden weergegeven op een 4,5-inch touchscreen (1280 x 768 pixels).

Draadloze oplader
Een andere interessante feature is de handige manier waarop het toestel wordt opgeladen. De Lumia 920 wordt geleverd met een draadloze lader waarop de smartphone wordt neergelegd. Het opladen gaat daarna vanzelf. Je hoeft deze smartphone dus niet in te pluggen om hem op te laden.

Nokia Music
De Lumia 920 wordt net als alle andere Windows 8 apparatuur geleverd met de SkyDrive app voor eenvoudige online synchronisatie van mail en bestanden. Met Nokia Music kan de gebruiker onbeperkt gratis muziek streamen en downloaden en daarbij eigen muziekkanalen maken. Uiteraard moet bij deze laatste dienst wel het datagebruik in de gaten worden gehouden.

Meer informatie over de Lumia 920 vind je op de website van Nokia.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: