abonneren

Nokia Lumia 1020 gelekt

Vanavond presenteert Nokia de Lumia 1020 Windows Phone 8-smartphone. Zoals wel vaker is er kort van tevoren al van alles uitgelekt. Persfoto’s en specificaties staan reeds vrolijk online te prijken. In eerste oogopslag is vooral opvallend dat het toestel een uitstekende cameralens heeft, waar vermoedelijk optisch mee gezoomd kan worden en kwalitatief hoogstaande foto’s mee te schieten zijn.

Vermoedelijk is bijna alle informatie over de Nokia Lumia 1020 uitgelekt. The Verge heeft de hele zwik online gezet. De Windows Phone 8-smartphone wordt vanavond gepresenteerd tijdens een persconferentie. Zoals verwacht wordt de Lumia 1020 in de kleuren geel, zwart en wit verkrijgbaar. Dat blijkt uit de gelekte persfoto’s.

Opvallend ten opzichte van andere smartphones is dat de cameralens, net als bij de Nokia 808 PureView, uit het toestel steekt. Hij komt wel minder ver naar buiten dan bij dit andere Nokia-toestel. Er zit een 41 megapixel PureView camera in de smartphone. De Lumia 1020 krijgt ook een xenon-flitser. De lens heeft een diafragmawaarde van f/2.2 en is van Carl Zeiss-makelij. Het is bijzonder aannemelijk dat de camera van de Lumia 1020 optische zoom-functionaliteit heeft. Via een cirkelvormig menu in de camera-applicatie kunnen zaken als ISO-waarde, sluitertijd, witbalans en focus worden ingesteld.

Er komt ook een externe grip uit die aan het toestel bevestigd kan worden, waarmee stabieler te fotograferen is. Het zou goed kunnen dat deze grip een extra accu bevat, waardoor de smartphone langer zonder oplaadbeurt kan op fototripjes.

Verder zijn er specificaties gelekt. Zo heeft de Nokia Lumia 1020 2GB werkgeheugen. Het AMOLED-scherm zal 4,5 inch groot zijn. 

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Pureview, Lumia 1020, Lumia

Laatste Vacatures