abonneren

Nokia lanceert Lumia 925 gemaakt van metaal

Nokia had al een teaser vrijgegeven, maar nu is hij dan daadwerkelijk gepresenteerd. De Lumia 925 is het nieuwe Windows Phone 8-vlaggenschip en hij heeft een dunne metalen/polycarbonaat-behuizing.

De Lumia-reeks van Nokia staat bekend om zijn innovatieve polycarbonaat-monobody design, maar met de Lumia 925 doorbreekt het die ban. Voor deze nieuwe ‘premium’ smartphone kiest Nokia voor een dunne aluminium/polycarbonaat-behuizing met een camera die iets hoger uit de behuizing steekt.

Gebogen scherm

De Lumia 925 maakt gebruik van een gebogen 4,5 inch 1280 x 768 OLED-scherm met Clearblack-technologie. Binnenin vinden we een 1,5 GHz-dualcoreprocessor, 1 GB RAM en 16 GB opslagcapaciteit.

 

Een dunner toestel is meestal ook lichter, en dat kon de Lumia-reeks goed gebruiken. De Lumia 925 weegt ‘maar’ 139 gram en meet 8,5 mm dik. Dat is een stuk beter dan de Lumia 920, die 180 gram woog en 10,7 mm dik was.

Dankzij aangepaste software zou de Lumia 925 nog betere, scherpere foto’s kunnen maken dan de Lumia 920. Nochtans zit in beide toestellen dezelfde optisch gestabiliseerde Carl Zeiss 8,7 megapixelcamera met BSI-beeldsensor. Nokia spreekt van een extra zesde glazen lens bij zijn bestaande constructie van vijf plastic lenzen die ingebouwd zijn in he toestel. Het is afwachten wat het reële verschil is in verhouding tot de lens van de Lumia 920.

Dubbele LED-flits

Nokia legt de nadruk sterk op prestaties bij weinig licht. Om dat kracht bij te zetten, lanceert Hipstamatic op Windows Phone 8 simultaan met de Lumia 925.

In de teaser konden we al zien dat de Lumia 925 gebruik maakt van een dubbele LED-flits in plaats van een Xenon-flits uit de Lumia 928 die bedoeld is voor Verizon in Amerika. Een vreemde keuze, zeker omdat de Lumia 925 de focus legt op zijn betere camera. Misschien is het dunne metalen profiel hiervan de boosdoener?

Nokia brengt daarnaast extra updates voor hun Smart Camera app. In actiefoto’s kun je bijvoorbeeld motion blur toevoegen. Daarnaast kondigt Nokia hun Lumia Amber update aan, die ervoor moet zorgen dat binnenkort alle Lumia-toestellen van de Smart Camera app kunnen genieten.

Draadloos laden

Achterop het toestel vind je drie contactpunten die dienen voor draadloos laden. Nokia lanceert naast de Lumia 925 extra covers die je op de achterkant kunt klikken. Dankzij de covers kun je draadloos laden. De covers zijn beschikbaar in de bekende flashy kleurtjes uit de Lumia-reeks.

De Nokia Lumia 925 kost 469 euro en ligt vanaf juni in de winkel. Hij is verkrijgbaar in wit, zilver en zwart.

Specificaties:

  • Windows Phone 8
  • 4,5 inch AMOLED 1280 x 768 Gorilla Glass 2
  • 2000 mAh, draadloos laden optioneel
  • Qualcomm Snapdragon 1,5 GHz dualcore
  • Pureview 8,7 MP / 1,2 MP breedhoek
  • 1 GB RAM
  • 16 GB opslagcapaciteit
  • 139 gram

Geschreven door: C├ędric Van op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Lumia, Lumia 925