abonneren

Nokia kondigt Lumia 928 aan met superieure camera- en audiokwaliteiten

Nokia bevestigde gisteren de komst van de Nokia Lumia 928 door een website online te zetten met teasers. De nieuwe Windows Phone zou volgende week al gelanceerd worden. Tot nu toe zijn de camera- en audiokwaliteiten van de smartphone belicht in twee video’s.

 

Nokia heeft inmiddels twee filmpjes online gezet die de kwaliteiten van de gisteren aangekondigde Lumia 928 moeten uitlichten. De letterlijke betekenis van dat uitlichten wordt geïllustreerd in een video waarin de camera-kwaliteiten van de Lumia 928 tegenover die van de iPhone 5 en Samsung Galaxy S4 worden gezet. In de video is een achtbaanrit opgenomen met de drie toestellen. Daarbij valt voornamelijk op dat de nieuwe Windows Phone uitstekend overweg kan met slechte lichtomstandigheden. Dat komt door de PureView-technologie die de Lumia 928 zal krijgen. Daarnaast kunnen we optische beeldstabilisatie en een mooie Carl Zeiss-lens verwachten. Als we de video mogen geloven, zal de Lumia 928-camera veel scherpere beelden, minder beeldruis en een grotere kleurverzadiging hebben dan de camera’s van de Samsung Galaxy S4 en iPhone 5.

Het filmpje dat een dag later online gezet werd toont eveneens filmbeelden die geschoten zijn met de Nokia Lumia 928, maar dit keer ligt de focus op de geluidsopname. De audio van de Galaxy S4 overstuurt schromelijk bij het opnemen van een band, waar de Lumia 928 de ‘distortion’ in het geluid keurig filtert waardoor de audio veel prettiger klinkt.

Uit bovenstaande foto, die ook officieel door Nokia is uitgegeven, zouden we af kunnen lezen dat de Lumua 928 zowel een LED-flits als een Xenon-flits zou hebben. Dat zou een unicum zijn en een interessante onderscheidende feature in combinatie met de PureView-technologie.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Lumia 928, Lumia