abonneren

Nokia kondigt Lumia 2520-tablet met Windows RT aan

Op een speciaal evenement in Abu Dhabi heeft de Finse gadgetfabrikant Nokia een eigen 10-inch tablet aangekondigd dat gebruik maakt van het Windows RT-besturingssysteem. De Nokia Lumia 2520 tablet komt in vier kleuren op de markt, kan overweg met 4G-internet en heeft 32 GB aan opslagruimte aan boord.

Het grote 10,1-inch beeldscherm van Nokia’s Lumia 2520 heeft een full HD-resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Het apparaat draait op een quadcore processor van Qualcomm, gecombineerd met 2GB werkgeheugen. De tablet kan ook gebruik maken van het snelle 4G/LTE-internet.

De Nokia Lumia 2520 maakt gebruik van het Windows RT-besturingssysteem, de tabletversie van Windows 8. Op het apparaat staan al een aantal applicaties die Nokia zelf heeft gemaakt, waaronder de kaartendienst HERE en een tabletvariant van de Storyteller-applicatie.

Nokia wil zijn Lumia 2520 in het laatste kwartaal van dit jaar uitbrengen in de Verenigde Staten, voor een bedrag van 499 dollar. Het is nog niet bekend wanneer de tablet in Nederland gaat uitkomen en wat de prijs dan wordt. Om de accuduur van het apparaat uit te breiden brengt Nokia ook een los toetsenbord met ingebouwde accu op de markt. Dit Power Keyboard moet voor 149 dollar over de toonbank gaan. 

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: tablets

Laatste Vacatures