abonneren

Nokia komt met 6 inch-smartphone

Er is een foto gelekt van een scherm van 6 inch groot met daarop het Nokia-logo. De foto is gemaakt in een fabriek waar Nokia-onderdelen worden geproduceerd. Het kiekje zou duiden op een op handen zijnde phablet met Windows Phone 8 en een Snapdragon 800-processor.

De Chinese website IC Tech heeft een foto gepubliceerd waarop een 6 inch groot scherm te zien is met een Nokia logo. De website is in het verleden vaker betrouwbaar gebleken. Daarmee ziet het ernaar uit dat er een Lumia-phablet zal uitkomen van de Finse fabrikant.

De smartphone zou op dit moment al in massaproductie zijn en zou dit jaar nog worden uitgebracht met het besturingssysteem Windows Phone 8 met de GDR3-update die eraan zit te komen. De update ondersteunt een resolutie van 1080p en heeft support voor quadcore-processors als de Snapdragon 800. Deze zal dan ook naar verluidt in het nieuwe toestel huizen. Er zou verder een Adreno 330 grafische chip in het toestel gebouwd worden. Of er een 13 megapixel-camera of een 41 megapixel PureView-camera achterop het toestel zit is nog niet bekend. De phablet wordt volgens IC Tech waterdicht en is dunner dan de Nokia Lumia 925.

De foto lijkt echt te zijn. Bovendien heeft het scherm een beeldverhouding van 15:9 en dat is inderdaad de ratio die Nokia normaal gesproken gebruikt. Andere fabrikanten hebben veelal een 16:9-beeldverhouding. Ook is op de foto een camera te zien, die dus op de voorkant van het toestel zit.

Tot nu toe is de grootste Lumia-smartphone overigens de 4,7 inch grote Lumia 625 die recentelijk gelanceerd werd. 

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Lumia, Phablets, nokia

Laatste reactie