abonneren

Nokia komt in 2012 met Windows 8-tablet

“Overal Windows” is de slogan waarmee Microsoft al enige tijd aan de weg timmert. Nokia lijkt te willen helpen om het Microsoft-sprookje waar te maken door met een tablet met Windows 8 te komen.

Met Windows Phone op de telefoons en straks met Windows 8 op tablets en natuurlijk Windows als besturingsysteem op de traditionele pc’s, kunnen we straks als gebruiker binnen één ecosysteem blijven.

Omdat Windows Phone (nog) niet op tablets beschikbaar is en volgens Microsoft ook niet gaat komen, is het wel logisch dat een bedrijf als Nokia de tabletmarkt gaat bedienen met een tablet gebaseerd op Windows 8. Eerdere vragen hierover werden door Nokia-directeur Stephen Elop weggewimpeld, met de vage opmerking de mogelijkheid te overwegen in de toekomst. Nu zou een Nokia-manager van de Franse afdeling tegen de Franse krant Les Echos verklaard hebben dat Nokia in juni 2012 met een tablet met Windows 8 gaat komen.

Deze uitspraak suggereert dat Windows 8 al in de eerste helft van 2012 zal uitkomen. Dat lijkt gezien de huidige verwachtingen hierover nogal onwaarschijnlijk. De kans is groot dat hij bedoelt dat Nokia rond die tijd een tablet zal gaan aankondigen. De kans is groot dat er tegen die tijd wel een bèta versie of zelfs een RTM-versie van Windows 8 beschikbaar is.

Nokia heeft al eerder een tabletachtige telefoon uitgebracht die gebruik maakte van een ARM-processor en Linux als besturingssysteem. Deze Noki N800 en N810 waren echter weinig succesvol. Het ligt dan ook voor de hand dat Nokia het met Windows 8 op een ARM-platform opnieuw zal proberen. De samenwerking met Microsoft die nu voor de Windows Phone-toestellen geldt, kan ook voor de te ontwikkelen tablets een voordeel opleveren.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Tablets

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord