abonneren

Nokia heeft meer dan 1 miljoen Lumia's geproduceerd

Volgens diverse marktanalisten heeft Nokia het afgelopen jaar al meer dan 1 miljoen Lumia smartphones met Windows Phone verscheept.

De schattingen lopen uiteen tussen 800.000 en 2 miljoen. We hebben het wel over toestellen die aan winkelketens en telecomproviders zijn geleverd. Het wil nog niet zeggen dat ze ook verkocht zijn.

Het Finse Nokia verloor het afgelopen jaar 19 miljard dollar aan marktwaarde, aldus de nieuwsdienst van Bloomberg. De samenwerking met Microsoft moet met de lancering van de Lumia 800, Lumia 710 en Lumia 900, hier verandering in brengen. Nokia maakt in de loop van deze week zelf resultaten bekend over het afgelopen kwartaal.

Als het Nokia met Microsoft lukt om het tij te keren, zou het mogelijke succes van de Lumia’s Nokia weer op de kaart te zetten. De Lumia 900 die eerder deze maand op de CES werd geïntroduceerd moet de Amerikanen overtuigen van de kracht van de Lumia’s met Windows Phone. De Lumia 900 is een iets grotere uitvoering van de Lumia 800 met 4G LTE en zal in maart in de VS beschikbaar komen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: