abonneren

Nokia gaat weer smartphones maken

In 2017 komt Nokia weer met een aantal smartphones op de markt, zo blijkt uit details van een presentatie die het bedrijf zaterdag openbaar maakte.

Nokia heeft weer plannen om nieuwe smartphones op de markt te brengen. De fabrikant brengt onder de eigen merknaam een aantal Android-toestellen uit, die door hardwarefabrikant HMD Global zullen worden geproduceerd. 

HMD Global - een samenwerking tussen Foxconn en Nokia - heeft hiervoor een exclusieve licentie verworven van Nokia, en mag onder deze naam smartphones, tablets en featurephones produceren. Die licentie lag voorheen nog bij Microsoft, maar die licentie is verlopen. Microsoft kocht eerder juist de smartphonedevisie over van Nokia in 2013 voor een bedrag van 7,9 miljard dollar.

Sinds Microsoft Nokia heeft overgenomen, kwamen er nauwelijks toestellen onder die laatsgenoemde merknaam uit. De Lumia 830 uit 2014 was het laatste toestel dat de naam Nokia droeg.

Presentatie Nokia (externe link)

Toekomstplannen

Naast nieuwe smartphones wil Nokia zich ook gaan richten op Virtual Reality, wearables en haar patenten uitbreiden op het gebied van automotive en comsumentenelektronica.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Nokia, HMD

Laatste reactie