abonneren

Nokia Drive nu ook offline

Bezitters van een Lumia smartphone van Nokia krijgen een cadeautje voor de vakantieperiode. Nokia brengt met Nokia Drive 2.0 (Nokia Rijden) het navigeren met een Windows Phone-toestel naar een nieuw niveau , nu ook met offline kaarten.

Nokia Drive 2.0 is nu beschikbaar in de Windows Marketplace. Met Nokia Drive 2.0 kun je voortaan offline navigeren met de auto. Als je de kaarten, die overigens volledig gratis zijn, vooraf via wifi installeert, heb je geen hoge roamingkosten meer voor internetgebruik in het buitenland. Nokia rijden waarschuwt je nu ook voor snelheidsbeperkingen.

Als je Nokia Rijden al geïnstalleerd hebt, hoef je de app alleen maar te upgraden. Nokia introduceert tegelijk ook een update voor Nokia Maps (Kaarten). Hier kun je niet mee navigeren maar de app biedt wel live verkeersinformatie (waar je uiteraard wel een dataverbinding voor nodig hebt. Waarom deze twee toepassingen niet gecombineerd worden, is niet duidelijk.

De Nokia Rijden- en Kaarten-app is er niet alleen voor Lumia-toestellen maar ook beschikbaar voor Symbian Belle-toestellen.

 

Bron: Nokia Conversations

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Windows Phone

Tags: drive