abonneren

Nokia brengt eigen N1-tablet op de markt

Het heeft jaren geduurd, maar eindelijk komt Nokia met een eigen tablet. Nokia, inderdaad, dat bedrijf dat inmiddels door Microsoft in de vergeethoek is gedrukt. De Finse fabrikant komt met de Nokia N1, een apparaat met een degelijk uiterlijk én Android Lollipop.
De Nokia N1 is de eerste tablet van de fabrikant, die vorig jaar werd overgenomen door Microsoft. Inmiddels maakt Nokia geen telefoons meer onder zijn eigen naam, maar wat tablets betreft gaat het bedrijf gewoon door als vanouds.

De N1 is een degelijke tablet met een strakke aluminium behuizing die om het hele apparaat heen valt, waardoor het geheel er stevig uitziet en wat wegheeft van een iPad.

Z Launcher

De tablet draait op de nieuwste versie van Android, 5.0 Lollipop. Daarop staat Nokia's eigen launcher, de Z Launcher. Die is al langer verkrijgbaar voor Android-telefoons als losse download. Met de Z Launcher kunnen gebruikers hun homescreen personaliseren, en de tablet gaat na verloop van tijd zelf meedenken met wat de beste apps zijn op basis van je gebruik.

Reverse usb

Overigens is de tablet de eerste tablet waarbij 'reverse usb' wordt gebruikt, waardoor je je usb-kabel nooit meer op de verkeerde manier in het apparaat plugt.

Specificaties

De N1 werkt met een processor van Intel, en heeft 2 gigabyte aan werkgeheugen. Ook past er 32 GB aan apps en muziek/films op het apparaat. De N1 heeft verder een camera van 8 megapixels en een accu van 5,300mAh.

Ook het scherm van de N1 is veelbelovend - dat is 7,9 inch met een resolutie van 2048 x 1536 pixels. Het display is gemaakt van Gorilla Glass 3, hetzelfde glas als ook voor de OnePlus One wordt gebruikt.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: N1, nokia n1, z launcher