abonneren

NMa doet inval bij telecomproviders

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft vanochtend bij drie telecomproviders invallen gedaan. De bedrijven worden er van verdacht onderling verboden prijsafspraken te hebbengemaakt .

Het gaat om prijzen die consumenten moeten betalen voor mobiel bellen en internet. Tien jaar geleden kregen KPN, Vodafone en T-Mobile al miljoenenboetes opgelegd. Toen het ging om het onderling bekendmaken van de vergoedingen die zij aan tussenhandelaren rekenen.

De bedrijfsbezoeken van de NMa geven niet direct aan dat de bedrijven ook daadwerkelijk in overtreding zijn.  Het gaat om het vermoeden van concurrentiebeperkend gedrag en het zegt nog niets over de mogelijke uitkomst van het onderzoek. Het doorzoeken van de administratie van de telecombedrijven door de NMa kan nog dagen duren.

Kamerlid Van Bemmel zegt vanavond in Nieuwsuur dat hij hoopt dat het onderzoek van de NMa zal leiden tot een voor de consumenten betere en goedkopere telecommarkt: "Linksom of rechtsom zullen we keihard concurrentie moeten introduceren in die markt. We moeten als Tweede Kamer er voor zorgen dat  zorgen dat nieuwe aanbieders maximaal kunnen concurreren."

Via: NOS

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord